Selasa, 10 Jun 2008

JALAN JALAN CARI BARANG

Minggu lps mmg sibuk skt bagi kv n hubby. Byk barang rumah nak kena setel. Semua nak cepat kan sbb takut tak sempat masuk rumah before puasa. Mintak2 lah takde halangan. Huhu

So, kv ngan hubby sempat ke kedai cat. Nak beli cat utk dlm rumah dulu. Punya la pening nak putuskan cat mana yg berkenan dihati. Pening2 pun tetap kena pilih jgk kan. Huhu

Entah lah, suka ke, tak suka ke, cat dah pun selamat dibeli.;P

Encik hubby tgh sibuk memilih warna. Byk tone, sampai pening jadik nya.



Dah lesai putuskan nak kaler apa, tauke pun bancuh lah seperti yg kami nak kan tu.

Dah siap bayar semua, dapat 2 bijik beg pinggang ni sebagai saguhati. Asal free mmg kv suka!!


Lps ni pening plk nak pilih cat luar. Hoho. Kena pegi kedai nippon lak.


Lesai sementara bahagian cat. Bahgian down ligt plk. Budak2 pasang siling dah mintak nak tebuk down ligt. So, kena gi beli la cepat2.

Kami gi kedai kawan kv masa blajar kt utm dulu. Kedai suami dia benornya. Dia keje cikgu kat politeknik kb tu.

Bila masuk kedai lampu, sekali lg jadik pening. Padahal nak beli down light je dulu. Yg lain2 tu kemudian skt br nak kena beli kan.


Naik lenguh leher kv asyik mendongak ke atas.;P


Sukma tgh mengetest bulb nyala ke tidak. Padahal eksyen je tu. Staff dia yg buat kan.

Bini tauke tgh dok baca ayat nak kasi harga kaw2 punya!

Hehe.. sempat gak snap gambar bersama .

setelah siap bayar harga, Hihi.... Siap mintak maaf kalo bagi harga tak mengancam. Weh sukma, harga yg mu bagi tu mmg melert aaa. TQ. Bila lg kwn nak makan kwn kan? AhahahaSempat bergambar sebelum balik.;)

17 ulasan:

Intan Rosnitta berkata...

Walaupun pitis dah byk habis beli cat, lampu, dll... acara posing tetap berjalan lancar. Maintain cun ya kv!! :D

Oren... berkata...

waahhh..tu keta bini tokey ek??

mama ranggie berkata...

memang pening kalo nak masuk umah baru ni kan...

byk preparation nye kan...

Mommy Lily berkata...

seronoknye kv nk naik umah baru... mcm2 nk beli kann... wat cantek2 ye.
raya ni meletop abis la umah dia tuuu...hihiii

Aku Bukan Bidadari berkata...

cari cat yang leh lap2 lepas kena conteng ngan budak2 ..

hi hi hi..

wan berkata...

Bestnya soping barang rumah. Mesti taknak balik bila tengok lampu comel2 tu kan.

Zareda berkata...

wah mengancam sungguh keta bini tokei itewww...

Raya ni sure happening...

KV berkata...

intan,
wahahaha. Menten!!!

oren,
itu kete tauke,kete bini tauke computer box jem itu hari (swift). Ahaha!

mama,
mmg pening sungguh!

mami lily,
tatau nak pikir dah. Harapnya ok la kut. Ahaha

tiara,
mmg cat tu pun yg akak beli. Nanti dicontengnya senang nak sapu.

wan,
sakit2 leher kv ni dok mendongak.

kak zar,
org byk pitih kan. Ahaha

saya berkata...

hai KV..saya nk minta izin utk link ye. TQ

AppleB berkata...

mek soka masuk kedai lampu. pastu feeling2 nyanyi lagu hindustan kat bawah lampu akkakakakaak

Alex Lacey berkata...

meme pening cari barae rumoh...tu belum masuk perabut, barae dapor lagi tu...hehehe....best pun ado...

Biarlah rahsia berkata...

kat mana kedai kwn kv nie? nnt leh laa k.bie pun gi beli kedai dia...mana tahu leh dpt murah jugak...kwn atas kwn..hehe.

minggu lepas k.bie masuk kedai lampu yg kat pc depot tu...situ byk sungguh choice...harga pun boleh tahan jugak...pastu sebelah tu ada jual kabinet dapur...ok jugak harga pun murah2 dlm 4K-5K je satu set.klu kat KL mahu sampai 10K mcm tu.

Diana@Mama Adam Mukhriz berkata...

salam perkenalan KV ... selamat pindah ke rumah baru .. tentu seronok & excited kan .. semoga sumer urusan berjalan lancar ;-)

KV berkata...

saya,
link je, bukan kena bayar pun. Ekeke

appleb,
ko feeling sapa noks?

kak wear,
pening2 pun, rasa best jugok dih. Ekeke

kak bie,
kedai dia nama R lighting. Lps usm tu, ada traffic light kelantan spray kan, kak bie ambik jln bayam kut (menghala ke kota bharu). Kena u turn sbb kedai tu belah kanan. La ni kedai dia tgh sale. Pegi la survey dulu.

diana,
TQ sudi singgah sini.
Hehe... excited tu jgn ckp la. Tp kontrol gak kan karang org ckp over. Ahaha

Ungku Nor berkata...

aiseyy..baru nak pesan.
kalo beli lampu yang lawo-lawo tu sila pastikan mangkuk dia tu tak mengadap ke atas.
buat tadah habuk je nanti..hehehe

KV berkata...

kak ungku,
seb baik sempat pesan, kv tak beli pun lampu2 yg best lg. Ari tu just beli down light jea. TQ ahkak! Mmmmuaaah!

YuszTieY berkata...

ITU KETA TOKEY KEDAI KER TOKEY BELI BRG KAT KEDAI TU...