Khamis, 29 Mei 2008

SELIPAR KU



Ahaha... kv rasa sungguh bengap mlm tadi.

Alkisahnya nak pi teman MIL nak beli henbeg kat kb mall. Kata lg tgh sales giler babas kt kb mall nun. Wah, mertua ngalahkan menantu ni. Ekeke


So, masak cepat2 sbb lps maghrib terus nak kluar. Takut dina meragam ngantuk pulak kan.


Punya la ramai umat sampai parking lot kt basement kb mall tu penuh. So, pi cari kt blkg bgn. Senang masuk kut pintu dapur kfc tu.


Bila nak turun tu, siap2 pakaikan dina kasut dan sarung baby carrier kt dia. Cari2 selipar kv ada sebelah. Huh, mesti dah tersorok bawah seat ni.


Turun la kv dgn sebelah sarung selipar dan sebelah lg kaki ayam. Dlm 5 minit hubby dok cari tp tak jumpa. Habis di bongkarnya.


Adui cemana ni! Malas dok pikir dah, teringat stok selipar jepun kv ada dlm kete. Tu pun kalo hubby tak buang. Cari punya cari jumpa la. Kalo dak, harus hubby kena gi beli selipar kt kv. Takleh nak bayang pesen mana yg dia pilihkan tu. Ahaha. Seb baik selipar jepun tu kartun mickey mouse. Takdelah selekeh sgt.


Adoii la. Haru betul. Pastu kami gelak abih abisan. Sambil tu masing2 wat teori kat mana la selipar sebelah lg tu.


Boring tunggu MIL yg rambang mata pilih henbeg tu, kv pun beli la sepasang wedges. Ari ni dh pakai mai keje tau!



Boleh lah kan? Lagi pun rege dia murah jer.

Selesai membeli dan membelah kt kb mall tu, kami pun balik. Tgk2 kat car porch ada la selipar kv yg sebelah lg tu (lupa nak snap gambar selipar tu).

Oho..penat gelak la pulak lps tu.

Buat malu sungguh kan?

13 ulasan:

Mak Su berkata...

semalam lalu kat kb mall, tapi tak singgah ler. penat sangat

Oren... berkata...

laarrr...camana ko ni? naik keta tak pakai kasut ek???

cendawanintim berkata...

saya pon tengah cari sepasang wedges nih, loafers satu...tak tahu ler sempat ke idak nak membeli n membelah kat kl nanti...

ketinggalan ketapi la saya nih...banyak n3 tertinggal..

mama ranggie berkata...

dpt x mil cari henbeg?

Intan Rosnitta berkata...

kv

Kasut baru itu mmg sungguh menawan kalbuku...

Tersenyum2 kita baca citer kv ni.

Sales tu sampai bila? Agak2 sempat ke rombongan cik kiah balik kb hari sabtu ni nak join sekaki?? Hehehe :)

Biarlah rahsia berkata...

ada sales ye kat KB MAll? taktahu laa plak...mlm ni nk hntr k.ipar blk KL dan dia naik bas kat situ...ada can laa masuk jap...

KV berkata...

maksu kat kota bharu ker? Biar benar!!!

oren weh, agaknya aku masuk kete selipar tercabut kat kaki tu aku tak perasan kut. Buduh betul rasanya!

cendawan, loafers kv tak sempat nak pakai dah. Tatau mana mil packkan kasut2 kv. Wedges pun byk yg kena buang.
Nanti shopping byk2 pi kl nun!

ira,
mil beli satu henbeg kaler grey. Kv tak berkenan, tp dh dia pilih sendiri kan. Biar lah. Lg pun selera msg2.

intan,
rasanya sampai JUN. Tp berapa hari bulan kv tok ingat la pulok.;P

kak bie,
ehehe.. shopping byk2 tau. Lps baby kluar ni byk kena dok rumah ja.

pB berkata...

wedges tu apa?


loafers tu apa ??

Sastri berkata...

biasa la tu kak... time kite nak pakai, mesti tak jumpa... tapi bila tak, ada plak depan mata... :D

HAPPYIRFA berkata...

SALAM KV..
PERNAH DTG KEJE TP CARI KASUT KEJE XDE DLM KETA.SBB MASA NAIK KETA PAKAI SLIPER JEPUN.LAST2 AMBIK MC..YELAH.MASA TU KEJE PAKAI UNIFORM KEBAYA KETAT KAIN BELAH SAMPAI PAHA TAKKAN NAK MASUK OPIS PAKAI SLIPPER JEPUN.KARANG DAPAT WARNING LETTER DR GROOMING OFFICER.HU HU.SEJAK DR TU MMG SPARE SATU KASUT KEJE DLM KETA

CikguZue berkata...

ada hikmatnye....dapat kasut cantik! hehehe

Yatie berkata...

amboih .. glamer kasut ko tuh .. aku tak dan laa nak pakai kasut2 cenggitu .. rimas betul rasanya .. kalau sandal tapak rata or selipar jepun, sungguh la nikmat rasanya .. ahaks ..

KV berkata...

kak pb,
kih kih kih,
akak goole lah cari mugo gapo tu.

sas,
agaknya kalut2 ngan brg2 naka sampai tak perasan selipar kat kaki tertanggal.;P

irfa,
wah, kain belah sampai ke peha kan masa tu. Hehe

cikgu zue,
kalo tak terjadi peristiwa tu pun mmg dah beli kasut tu.;P

yatie,
alah aku pakai time mai keje je. Kat ofis terus sarung selipar jepun.;P