Rabu, 21 Mei 2008

CERITA HARI INI

Pagi ni, hubby ada appoinment kt HUSM. So, kena lah teman kan dia. Cakap lg isteri mistali kan. Baru jer beberapa meter kluar dr rumah, tayar kete rasa cam tak best jer. Hmmm... dah bocor plk dia. Malas nak pusing blk rumah, terus tukar tayar tepi masjid tu.

Encik hubby tgh tukar tayar.


Dah tau mesti makan masa lama menunggu proses kt spital tu, harus bawak bekal kan supaya kurang bosan. Wanita ni kv blum belek pun lg. So, bawak dia je lah.

Wanita bulan Jun.

Sesambil tu sms kak bie sama ada dia bizi ke tdk. Lps dpt nombor kt pendaftaran, gi daftar kat klinik plk. Masa ni lama sket sbb doktor yg kena check hubby tu round ward dulu. So, temankan hubby gi sarap sbb dia takleh makan lewat. Gastrik katanya.

Kak bie sms dia lewat skt. So, kv decided ikut hubby pi icu kjp jumpa sedara dia. Ye la, time tu bkn waktu melawat kan, jumpa waris je lah. Borak2 tanya khabar, kak bie sms bagitau yg dia dh turun. Kv escape dulu tinggalkan hubby kt icu. Tgh dok mencari kak bie tu, hubby dah turun pi klinik.

Alhamdulillah, dapat la jumpa kak bie secara langsung. Walo pun dok dekat ni. Hihi. Sori yer kak bie. Selama ni mcm takde masa nak jumpa kan?

Minum kat oren cafe sambil borak2 prung prang prung prang. Lama ke kita borak ek kak bie? Tak perasan pulak. Pastu kak bie masuk keje, kv pi kat hubby semula. Kebetulan hubby dh siap. So pi daftar kat farmasi nak ambik ubat.


Nombor hubby. Ramai betul org!


Suasana kat farmasi.

Pastu gi beli stok susu dina. Sempat sambar blouse 2 helai. Ekeke. Ingat nak beli baju dina, tp mcm tak best pulak. Terus balik. Singgah kat MBJ nak beli cat under coat utk frame pintu dan tingkap.

Sudah kat situ singgah SSF. Layan perasaan dan beli brg skt. Jugak carik idea nak hias rumah nanti. Hihi. Angan2 tak sudah ni.

Pastu masuk ofis dan menaip en3 ni. Habis.

p.s: Kak bie, jgn serik jumpa kv lg tau! Hahaha

18 ulasan:

Mak Su berkata...

gi ssf? ooo, kv suka nengok eric leong ker? dia rajin marketing kan ssf

Intan Rosnitta berkata...

Byk citer dlm n3 hari ni... Siap sambar blouse tu yg x tahan tu...

Selamat mendecorate rumah ya kv. Nanti balik kg boleh singgah rumah kv :D

KV berkata...

maksu,
yo lah, terpengaruh ngan eric leong katanya. huhu. Alah bukan byk duit pun nak beli. Nak curi idea jer. Ehehe

intan,
blouse tu sbb murah sgt. Boleh pakai gi kb mall. Slalu pakai t shirt jek. Cam budak2. Hehe
Nak decorate rumah tu lambat lg. Tp saja cari idea. Nanti rumah kv siap, mai lah singgah.;)

cendawanintim berkata...

mekasih erk, jawab tag...

WANITA tuh, ok tak isi kandungannyer??

nanonano berkata...

hamboi,
beli baju die bes jek,
bile time nk beli baju dina
trus rase xbes,
ini x adil !

:D

Sastri berkata...

SSF? tak pernah lagi p... huhuhu... dah dapat idea, nak tengok la plak decoration rumah nanti ye...

Zareda berkata...

ssf tu ok jugak kan.. zar lagi suka pi ssf dari ikea..

kak zar baru shopping baju Ika, beli skirt jeans, tshirt 2 helai, jaket jeans.. less 50% baru RM45 jer..

Zareda berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
YuszTieY berkata...

berapo hargo majalah wanita loni...mesti koho mahal kan dah sumo pakat naik harga..
sejak umur 30 an ni rasenya tok pernah lagi beli majalah wanita...dok baco hok ore beli jah...heheheee..kena kerja dulu baru buley beli nampoknyo...

sib baik dina kecik lagi kalu tak dok balah dgn mama, tok beli baju gatek ko dio...

pB berkata...

salam ....



lagu mano temujanji abe dengan doktor ?

ok semuanyer ...???

mama ranggie berkata...

sempat lg g jenjalan ek!

Biarlah rahsia berkata...

tak serik aih KV....serik ape nye...lenkali kita jumpa lg yea..mcm dh lama kenal aje kan kita borak...ntah topik ape2...

k.bie br jwb tag kv hr ni.

bat berkata...

mcm sambil menyelam tangkap ikan kan.. huhu..

CikguZue berkata...

round da world la hari ni,ye...hubby check up ke?

kirana berkata...

hai kv...nk melawat kawasan ni..tinggalkan jejak dulu hihihihi

Aku berkata...

Aku ingat KV. Terima kasih kerana masih mengingati aku... moga bahagia selalu...

Intan Rosnitta berkata...

kv...

Nok report ni. Tag dah siap, gi la tgk... Bui markah byk dehh!

KV berkata...

cendawan,
ntah ler menarik ke tdk sbb every month mmg beli. Hehe. Ok lah kut.;P

nana,
alah, mcm2 tiap2 hari akak beli baju dia. Ekeke. Boleh dimaafkan lg.;P

sas,
alah. takde decoration mana nyer. Saj jer cuci mata. lg pun lambat lg.;)

kak zar,
ikea takdak kt sini kak. Ada ssf jek. Hehe. Lawa2 gak kan?
Best kalo beli time sales tau. Kemaruk jadinya.;)

tiey,
kv pun lupa la brapa harga nya. Tp mmg beli tiap2 bulan la.

kak pb,
ok doh encik hubby. Doc dah tutup kes. Alhamdulillah.;)

eira,
hehe.. ambik kesempatan tu.;P

kak bie,
ntahahahapa kita borak kan?
Nanti kv tgk apa yg kak bie jawab.;)

mamabat,
bila lagi kan? Ehehe

cikguzue,
ari tu hubby sakit batu karang. Pastu dah ok dag. Alhamdulillah.;)

ana,
wah, ngalahkan YB ni. Lawat ler.;P

aku,
kv sentiasa ingat pasal AKU. Kv pun harap AKU beroleh kebahagiaan. Insyaallah.:)

intan,
kjp lg pi check. Hehe