Isnin, 7 April 2008

SIRIM DAN WABAK

Uols, hari ni ofis kv akan di audit oleh sirim. Hmm tatau ler. Harapnya semua ok2.

Kelmarin tak sempat nak melawat blog kwn2 dan jgk buat en3. Bizi skt kaedahnya. Yer lah, walo pun rasa dah abih pulun, ada jgk yg masih tertinggal kan. Manusia. Biasa lah tu.

Tgh dok kalut2 wat persiapan terakhir tu, hubby ajak balk. Danish muntah2. Teruk jgk MIl ckp. Susu pn takmo minum. Aduhai, risau lah pulak.

Sampai kt rumah terus bawak dia g klinik. Doc ckp tk membimbang kan. So, doktor bagi ubat muntah dan popo. Dia cirit birit sbb salah makan kut. Pastu doc suh pujuk dia makan.

Blk tu mmg lembik terus. Nak buka mata pun tak larat. Asyik nak muntah ker. Sepanjang hari terpaksa pakaikan dia diapers.

Mengikut crita jiran, seminggu dua ni bebudak kawsan tu ramai yg kena cirit birit. Mungkin kah wabak? Maybe dia kena kt skolah ke. Mana tau jangkitan kan. Sbb pagi semalam dia muntah teruk kt skolah.

Mlm td dia tk meragam sgt. Tp asyik ngadu nk muntah. Kv rasa sbb dia tk makan apa pun satu hari kan. Mesti lah perut dia kembung. Jam 4 pg dia mintak nk susu. Lega dgr walo pun dia minum skt je.

Rasa risau jgk kalo2 dia meragam lg sbb sampai ke hari rabu kv dan hubby tak dpt nk cuti. Hmm.. ujian sungguh kan. Harapnya takde apa2 lah.

Oh ya, org sirim tu akan tiba maybe jam 10.30 or 11 pg nanti. Harapnya tak byk lah dpt major ncr. Wakaka. Kenaling weh!

18 ulasan:

nanonano berkata...

gapo major ncr tu?
huhu..

NONIE AZIZ berkata...

selamatlah di audit nokss...harap si abang kembali sihat...sian dia...

KV berkata...

NANA,
MAJOR NCR TU KESALAHAN BESAR YG TK DIPATUHI DLM SISTEM PENGURUSAN KUALITI. WAKAKA..FAHAM DAK?

NONIE,
TQ NOKS.

~mama ranggie a.k.a eira~ berkata...

wabak apo tu kv?

rasa mama sbb x makan je tu!

Ijah @ Fariza berkata...

kak, klu danish tak ok jugak try bagi teh o pekat. anak opismate saya ari tu pun kene mcm danish gak, siap masuk hospital lagi, tapi kat hospital dia bagi air garam jer, pastu mak mentua dia suruh bagi air teh o pekat & alhamdulillah berkesan...

AppleB berkata...

moga danish cepat2 sembuh. selamat diaudit yach noks.

kirana berkata...

ciannya danish..semoga cepat baik yerr

slamat di audit :)

Alinlai berkata...

OK audit? Bawa je org SIRIM tu pi pasar beli batik ke ke ke...

NBK466 berkata...

Audit which management system; 9K, 14K or 18K ?

bat berkata...

moga danish cepat sembuhnya yach..

Kak Lady berkata...

Harap2...tak banyak kesilapan yang patut dijawab nanti...

Danish pekabar ari ni...dah okay ke? Kalau dah ramai2 anak2 memang susah nak kawal penyakit yang berjangkit...sorang kene ramailah yang kene nanti...

Sastri berkata...

kenaling tu apa maksudnya KV? dulu pernah jadi auditor sekejap... tak larat weh...

WanHidayat berkata...

Kak KV...sabor ek..ada hikmah disebalik segalanya....cian pulak kat anak KV...sampai muntah2, dah lah muntah tu pkra yang paling siksa...rasa nak terkeluar isi perut...senak2...semua ada...sabar ek akak...

cendawanintim berkata...

wah, saya nyer external odit 14 n 15 nanti...tapi weol dah ready nih...

banyak ker dapat non-conformance tuh?takpe la, blajo dari kesilapan kan...

Oren... berkata...

psstt...audit ok ka? ada dpt NCR?

pB berkata...

salam

lagu mano doh hero ?
Saloh makae bear'kali ....


kak pB tok suko benar kalu bab bab odit nie ....
srabut kor paperwork ..

KV berkata...

mama,
hehe..sbb budak2 baya danish kan semua kena cirit birit tau. Tu yg terpikir wabak ke apa. Akak fikir blk, maybe silap makan kut. Pastu sambung yg dia tak makan, terus mcm gastrik gitu kan.

fariza,
aka try gak nak bagi dia minum teh o pekat. Tp semua makanan dan minuman dia takmo. Pagi ni baru nak minum skt.

appleb,
aku pun risau ni. Harapnya hari ni dia makin ok lah. HUhu
Weh, blum giliran aku lg kena audit ni.\

ana,
TQ...;)

alinlai,
tang tu off record. Wakaka

abg shahrul,
kita org pasal pengurusan kualiti. Baru pemantauan, bukan pematuhan.

mama bat,
TQ yer.;)

kak lady,
pagi ni blum sampai giliran kv. Hik hik. Berdebar gak nih.
~danish plk, pg cam aktif skt. Tp masih takde selera makan.

sas,
kenaling = berdebar
awat tak larat ek, byk keje yer? Tp elan byk sih! ;)

dayat,
TQ. Mmg akak risau btul. Sampai pikir yg extreme tau. Huhu

cendawan intim,
btul tu, sedia payung sblm hujan. Hik hik

oren,
takat masih blum ada ncr. Tatau la ari ni.;)

KV berkata...

kak pb,
ari ni masih lg tak memuaskn la si danish tu. Nak muntah jer, tpi tk kluar. Dah la tokleh nok cuti. Huhu
~kv pun serabut ngan paperwork ni. Dih.