Rabu, 2 April 2008

LAWAT KAWASAN

Wakaka..tajuk mcm gempak. Mcm YB ok! Hiks

Dah lama janji ngan danish (padahal mama an abah pong sama) nak tgk lampu lip lap dan pintu gerbang berhias.

Biasa lh setiap tahun akan ada benda ni sempena keputeraan sultan kelantan.

Lps maghrib terus kluar mlm td.

Ni gambar masa perjalanan pegi.
Danish sibuk nyonyot botol. Huhu..dah besar gajah pun botol takmo tinggal tu.


Adik dah lentok awal2. Hihi..senang mama dan abah nak menikmati panorama katanya.;)


Antara pintu gerbang berhias. Kv lupa lh jabatan mana yg ambik bahagian.;(






Rasanya yg ni juara bagi tahun ni kut. Tak sure ok. Hehe
Ni depan SUK. Kota Darul Naim. Ramai nya org. Ntah apa depa buat tatau. Siap ada jual belon bagai tu.;)



Ni pulak panorama depan istana kubang kerian. Ramai gak org. Kami tgk dari kete je. Malas nak turun. Tema biru diraja katanya.


19 ulasan:

Mummy Rizq berkata...

memang cam tu ker every year KV? cantik kan bila tgk lampu bebanyak..!!

KV berkata...

marlina,
gitu ler kaedahnya. Hihi

Mak Su berkata...

wahh! seronotnyer, mak su pun dpt tgk lampu liplap.

AppleB berkata...

wahhh..meriahnya lampu lip lap bagai. harus tak bosan nengok kan sepanjang jalan

pB berkata...

SALAM

58 doh kor Teku Semail tu ....??
Bilo lar Teku Faes nok naik tahto??


Kalu dulu , bilo pujo omo , ada pesta air. Ado lagi ko loni??

Oren... berkata...

cuba ko buat style aku..buang jek botol susu tu, gerenti danish berenti isap botol..taktik tu aku guna kat Mira dulu..asik nyonyot jek keja, aku buang benda tu depan mata dia...plingg..masuk tong sampah...

Zareda berkata...

kv
uihh sakannya orang kelate sambut hari keputeraan sultan.. meriah lip lap lip lap

Aku Bukan Bidadari berkata...

wah manyaknya pintu gerbang...

cendawanintim berkata...

weol sefamili pon ske tengok lampu liplap nih...

kirana berkata...

wah!canteeekkkk..bermandikan cahaya.
every year mmg ada ek?best2 layannnn
saye suker

sitilina berkata...

sedapnyo tgk lappu pujo omor.....
huk lg sedap cuti panje
woooh~~~

YuszTieY berkata...

saam..
sama la dgn anok dara kami ni..masuh nyotnyot gak.
suka22 dapat tgk lip lap lampu hari keputeraan...teringat zame2 belum mai sini tiap thn dok ronda kat kb bila ari keputeraan..meriahhhhhhh

HAPPYIRFA berkata...

salam kv..
nama je warga negeri kelate tp x pernah tgk pun gerbang2 berlampu ni.almaklumlah.....duk ceruk kampung

izawani berkata...

Wah....cantik betul lampu lampu. Mesti anak-anak akak suka kalau dapat tengok lampu nih...

KV... anak akak pun asik isap susu lagi. Dia kata "Abang nak bagi cepat besar..." Berbotol botol habis sehari... makan kurang... isk...

Alinlai berkata...

cantiknya.... kenapa Majalah 3 tak buat coverage pasal pintu gerbang berhias ni ye.... menarik ni. KV e mail la TV3 ke ke ke

KLMari berkata...

Been a silent reader all these while...Wow !!! Impressivelah..Menarik betul...Thanks for sharing the pictures...

bat berkata...

tudiah merri okes..

kakLuna berkata...

komen lah gapo pun?

1. comel gambo lampu lip lap kat pintu gerbang tuh. rasa nak bwk blk umah wat lampu tido :P

2. awat abang besaq minum shushu lagi...malu kat adik aih!

:)

KV berkata...

maksu,
seb baik ada blog kan.;)

appleb,
ok lah, tak ler boring kalo nak gi kb tu.

kak pb,
pesta air? Tok rajin dengar lah pulok. Takdok kalih.

oren,
aku dh try, mmg melalak sakan tau. Sapa je yg ejek2 dia mg dia wat bodoh jer. Tatau malu sungguh. Tp kalo gi mana (asal jgn kt rumah) mmg dia tak nyonyot botol. Cuma mlm tu bila bawak bekal adik dia mintak sama. Tatau ler.

kak zar,
lip lap lip lap. Hehe

tiara,
byk gak ler. Akan ditukar design setiap tahun.;)

cendawan intim,
weols satu family pong suka jugak.

ana,
layannnnn

sitilina,
insyaallah bila afy besar nanti maybe lina boleh bawak dia balik tgk lampu lip lap tu. Hehe

yusztiey,
tahun ni balik malaysia kan?
Insyaallah tahun depan layan sakan tu. Hehe

kak wani,
bukan budak2 je suka, mak budan dan bapak budak pun suka sama.
Bab botol susu mmg setakat ni kami mati kutu kak. Tgk lh cemana nanti.;)

alinlai,
eh, harus kalo masuk majalah 3 glemer sakan ni. Ahaha

klmari,
kt negeri lain takde ek acara begini?

mamabat,
very der merri mak hayams oii!!

luna,
takpe, musim raya nanti kita pasang kt rumah.
Si abang tu, cakap lah apa pun pasai botol susu dia. Dia wat derk je tau! Gerammm!!!