Selasa, 13 November 2007

TERAPI MINDA

Dah lama kv tak shopping kasut / selipar. Jugak handbag. Selalunya kalo ada sales gegiler kv tak dapat nak beli. Bukan apa, kv mendapat larangan keras dari hubby sejak peknen ari tu. Alasan dia, kalo beli pun bukannya kv boleh pakai atau bergaya sbb asyik pening jer. Takde masa atau perasaan pun nak melawa. Hik hik



So, dia berjanji, lepas bersalin kv boleh ler lepaskan gian. Kebetulan kelmarin hubby ada exam ptk. Kv dah lulus tau! Tunggu naik gaji dulu baru boleh exam tahap dua. Kv saje mengekor dia sbb kami ada urusan dekat pejabat tanah dan jpp berhubung dgn proses nak wat rumah tu. So, ponteng dgn izin bos ler.



Bila dan berjalan takde bawak anak, syok la skt nak meronda. Kv berpecah ngan hubby sbb nanti kang dia boring ikut kv. Tp dia bagi duit belanja sbb besday kv 2 nov ari tu dia belum bagi adiah pun. Haha..



Kv pun apa lg, shopping sakan le. Nasib baik byk jgk sales.



Barang yg kv sempat beli...



Tak banyak, sikit jer. Tp syok bukan main.











Bila dah byk beli utk diri sendiri, teringat yg kv pun tak beli lg adiah besday hubby 7 ogos ari tu. Yer la, selalu kurang sihat jer. Tak sempat. Kv pun beli kan hubby sepasang selipar.


Dah la sepasang jer, harganya pun murah. Huhuhu...zalim sungguh! Hik hik


Ingat nak shopping henbeg bagai. Tp macam takde yg berkenan pulak. Takpe la ansur2.;P


Ingat nak beli henbeg g*ess. Cuba nak cari patent yg jauh sikit dr yg dijual kat pasar malam tu. Tp takde sales la pulak. Rasa sayang pulak nak buang duit lelebih. Tunggu sales lah!


Hmm...syok nya shopping. Terapi minda sungguh!

14 ulasan:

nanonano berkata...

ahahhaha..
x acik!!
die sopim stok untuk smggu..
hubby 1 jek..
bluerk :p

eyh, ye ke..
hepi belated besday kak kV,
smoga pjg umur, dimurahkan rezeki..
:)

eyh..sopim mane tu?

kasutVincci berkata...

nanonano,
wah yg last tu soklan maut tu. Mesti kena gelak. Kb mall la, mana lagik. Hak hak hak

Alinlai berkata...

kat KB Mall la ni kan? ke ke ke lepaskan rindu lama tak pi situ kan kan kan?... banyaknya beli kasut...sakan sungguh kawan sorang ni ;)

Alex Lacey berkata...

tu diooo....berpasang2 kasut sekali beli...kasut vinci tok beli ko? hehehe...

comei weh Irdina tuh...muko supo abe dio...

KV sihat doh ko nih?

NZNM berkata...

Wah..byk nyo sandal dio!mmg soping sakan tu.k.nik gak tok reti nok paka kalu byk2 gitu. Kasut ada dua pun, last2 so lg tu berabuk kat rak. Sene2 beli sandal/kasut & beg hite, buleh paka dgn mano2 baju kat mana2 majlis..he..he..

Behnyo hubby bg ongkos byk2 utk soping ;)

YuszTieY berkata...

SELamat menganas semula ..
BYK NYA KOLEKSI SEKALI PEMBELIAN...UTK JANGKA MASE PANJANG KER PENDEK NIH..TU BARU BETOI DGN NICK KASUTVICCI..
KB MALL DGN KAK KV NAMPAKNYA TAK BOLEY DIPISAHKAN...KER ADE SAHAM KAT SITU...SELAMAT HABIS PANTANG

Sastri berkata...

waaa... cepatnya masa berlalu... dah lepas pantang dan siap bershopping sakan lagi kv nih... :D

kasutVincci berkata...

alin lai,
shopping complex lain belum siap lg. Kb mall tu je lah yg ada. Hak hak..

kak wear,
kasut vincci takde yg berkenan la pulak. Hik hik
semua org ckp dina muka mcm abg dia. Takpe lah, dah gen dan kromosom sama, kan?
Takat ni makin sihat rasanya. Harapnya semua kembali ok. Apa pun, perasaan kena kasi sihat dulu.

kak nik,
kv mmg berhantu dgn kasut selipar ni. Kalo henbeg tu dpt sabar lg. Nak2 plk dah lama tak beli, lps gian la. Selalu kena buat sekatan. Kali ni di beri kebebasan. Hehe

yus,
sama2 abih pantang ek? Hehe..tp kv ada jgk pantang skt2 lagi. Setakat yg termamu lah.;)
Kalo lah kb mall tu beri komisyen pd kv agaknya byk duit kv utk shopping kasut. Huhu

sas,
bila ada peluang, mesti tak lepaskan.;P

minnie berkata...

salam kv..

sihat ke hari ni? wah sakan sungguh anda berbelanja yea.. ye lah... hadiah birthday kan.. inilah cara kita nak hargai diri sendiri kan...

KV.. nak bagitau.. saya nak link blog awak kat blog saya.. senang nak baca blog awak nanti.. harap awak tak kisah yea...

Apple Pie berkata...

ehemm..kemain ko yer. mentang2 dah kembali selim terus carik kasut pelbagai ketinggian ahahhaahhaha.

pstt...ko harus tukar nama ko bukan kasutvincci tp kbmall *larikkkk*

Nezjoe berkata...

sikit akak cakap?
hehehehe

lawa2 kasutnya

sori lama tak nyinggah sini
bizi sikit kak

baby DINA COMELNYA!!!!

Mummy Rizq berkata...

eh! eh! KV dah kembali.. dah siap shopping kasut bebanyak lagi. bestnyaaa... congrats for your baby KV!

The Singa berkata...

huih..lima pasang lawan satu..
mmg sakan ko beli kasut yer..bak le sini satu..heheh

kasutVincci berkata...

minnie,
kan kv dah cakap, terapi minda tu. Hik hik..
Link kan ler, kv tak kisah. Masalahnya kv tak reti nak link kan blog kengkawan kat blog kv ni. Darat sungguh!

apple,
noks, sakan ko perli aku ek. Haha

joe,
kalo ikutkan hati mmg akak nak beli lg. Murah sih. Bukannya branded pun. Tp takut hubby akak ckp akak ni 'kureng' pulak. Haha
Baby dina comel? Buleh la kut.

mar,
mana boleh lawan ekau. Hik hik..siap buat rombongan che kiah nak pi shopping tu!

jem,
kat sinun byk pesen yg lawa2 dak?