Ahad, 9 September 2007

PENANTIAN

Penantian suatu penyiksaan. Itu la perasaan kv saat ini. Betul, mengikut jangka, lusa baru DD kv. Hari selasa. 11 sept. Tp takut overdue la, mcm2 dok mikir benda yg tak berfaedah. Hik hik

Takmo pikir, tp terpikir. Haru sungguh. Kv still mai kerja. Tak pekdah nak cuti ke mc ke. BUkannya ada apa2. Mai kerja pun dok releks jek. Tak bizi sgt. So, dari dok kurang kan jumlah cuti, baik kv kumpul utk imbuhan pencen kelak. Bijak tak kv. Haha

SEksa nya menunggu. BIla la baby ni nak kluar? Abg nya dulu tak sabar2 nak kluar tgk dunia. Sampai terkejut mama ngan abah. Si adik ni, agaknya best sgt dok dlm perut mama kut.

Bila dok menunggu gini, sakit perut nak buang angin pun rasa saspen jer. Haha..teruk betul kv ni. Abih org kv tanya pengalaman sakit dan tanda tanda nak bersalin. Mmg la setiap org pengalaman nya berbeza. Mana la tau ada pengalaman dorang tu sama dgn kv nanti. Takde la panik. Huhuhu..jgn la panik.

Kv bimbang overdue. Nanti kena paksa bersalin. Kena induce bagai pulak. Org kt sakitnya melampau. Betul ke? Kalo salah tolong perbetulkan fakta ni, okeh! Kawan kv, due date 31 ogos ari tu, tp sampai skrg masih belum bersalin. Doc ckp, kalo lbh 10 dah kena paksa bersalin. Mmg tensyen la bila dah jadi gitu.

BIla borak ngan mak kv, dia kata org zaman dulu2 tak kisah pun lambat ke cepat. Abg kv yg sulung sampai 13 bulan. Errrr...kv susah nk percaya. Betul ker? Karang mak kv salah hitung. Hehe. Masalah plk bila baby dah ber*k dlm perut. Karang kena jangkitan kuman bagai. Tp mak kv jawab pulak, abih tu abang long ko tu hidup molek2 takde masalah tu, siap nak dapat cucu dah! Tu dia, tak terjawab pulak kv. Hehe..

Kv sebenarnya plan nak bersalin kat spital swasta. Bukan mengada ngada ke apa. Tp gerun memikirkan suasana dlm ward dan layanan nurse kat spital gomen. Tak sanggup nak hadapi. Pengalaman dulu rasa perit sungguh. Tp bila dengar cerita org lain, lbh teruk dr kv lagi la rasa tensyen. TAPI, kalo overdue atau bermasalah nanti, mesti nak tak nak kv terpaksa ke spital gomen jugak. Tu yg buat kv makin tensyen. HUhuhuhu...

Tak pelah, serah pada DIA kan? DIA lebih mengetahui apa yg terbaik buat kita. Dah belum sampai masa baby nak kluar, dia takkan kluar walopun hari2 dan setiap masa kv dok ckp kat baby "adik baby, kluar la cepat2, mama tak sabar nak tgk muka adik baby yg kiut tu" hehehe

Sebenarnya kv yg tak sabar kan? ;(

10 ulasan:

miss_tree berkata...

Kak KV..
Miss_tree doakan semuga selamat semuanya..
Aminnnnnnnnnnnnnnnnnnnn~
Nok bagi komen pun tak panda, sbb takdok pengalamae lagi..
Hehehehehehhehe..

kasutVincci berkata...

miss tree,
TQ dik. BIla la cik pokok nak ada pengalaman tu yek. Nanti jgn lupa jemput akak taw! Makan nasik gulai kawah ler, bukan benda lain. Hik hik

sitilina berkata...

kak KV,

mok cik sy 4 kali induce dr 5 kelahiran. dia kata induce mmg sgt sakit sbb kita tgh sihat2 tiba2 mai sakit yg amat sgt tu & kita dlm keadaan tekejut ngan sakit tu. kalo natural sakit, dia mai slow2 & kita dah ready utk sakit setrusnya.

hehe. xtau la. itu experience org penah rasa. tp rasanya betul jugak. kawan2 yg induce pn sumer kata sakit sgt.

semale..sakit sgt pinggang, sero mcm nk patoh. mujo la arini ilaang dos.

jamri berkata...

org kata 'penantian itu satu penyeksaan ' tapi yang ini penantian satu yang mendebarkan dan mengembirakan..

semoga semuanya selamat :-)

Biarlah rahsia berkata...

KV...selamat bersalin yea...heheh...lg 2 3 hr kot...sabar yea...

beli maan kain sutera siam tu? lama laa...berkilat nmpk...

buah merkang tu beli kat pasar tani ker? K.bie tak rajin make lg.

YuszTieY berkata...

heheehee..penantian memang meresahkan..tambah22 takut overdue kan kv..insyalllah biasanya tak lari jauh dr tarikh due..bykan jalan2 yer..saya dah lepas dah penantian tu..sehari jer lari dr due coz pi ramai jumpa doc ..hahahaa..semoga selamat semuanya..amin

~~M@S a.k.a KunangKunang~~ berkata...

huhuh..mas x kawin lagi..tatau cane perasaan..tapi mas doakan akak selamat bersalin..Aminn..akak..kuda2 endurance tu memang lawa2..tapi yang putih penakut la plakk..kuda Tuanku paling cantik..bekilat2..nmpak gagah je..mcm Tuanku jugak..hehehe..akak..sblm simpang pauh butut tu kg.kubang kacang..tu la kg mas..umah mas kat situ la..umah akak kat ner ekk

Apple Pie berkata...

kv, moga ko cepat dan selamat bersalin. harap2 tak ler ko kena induce tu kan. kalo dak mrasalah ko..hehehhehhehe. tp takpe itu semua sexperience kan. rilek la jgn risau2 sgt.

nanonano berkata...

kak kV,
byk2 window shopping,
muda2han cepatla baby tu nk kua..
kiki :p
xtao la..
org ckp klu byk berjln die cepat sket turun..
huhu..
moga kak kV slamat melahirkn..
:]

kasutVincci berkata...

sitilina,
entah ler, semua org ckp induce tu sakit. Huhu..
Saspen jer sakit pinggang tu. Harapnya lin asempat balik kampung. Mudah mudahan..

jamri,
mmg mendebarkan. FFuhh..

kak bie,
buah ker, kain ker, kv beli pasar minggu depan ofis kv ni jer. MUrah la sikit.
Pasal tanah yg kak bie ckp tu, hubby kv ckp dah ok harganya dlm RM 9.++ sekaki sbb lokasi dia. Tahun depan rasanya tak boleh dah dgn harga tu.

yusztiey,
alhamdulillah dah selamat yer? Kv la yg dok kenaling sokmo nih. Hehe

mas,
kak kv dok kat pdg mokan(peringat) asal pasir puteh tp ikut suami. Biasa ler, isteri mithali. Hua hua hua.
Akak ada gak snap gambar kuda2 tu, tp terlupa nak publishkan kat blog.;)

apple,
siyot betul mintak aku kena induce tu. Haha..aku tau ko melawak jer. Ko syg aku kan. Hik hik

nanonano,
kalo bab berjalan dan window shopping kak kv mmg juara. Hahaha.. mudah2 an mudah bersalin nanti.;)