Isnin, 23 Julai 2007

PENING LALAT

Sehari dua ni kv rasa pening2 jer. Kadang2 pandangan gelap mcm nak pitam. Tp sekejap jer. Tatau la napa.

Masa rutin check up kat klinik, tekanan darah ok jer. Tp ptg kelmarin kv makan buah bachang/machang sebijik. Sebelum tu mmg dah pening2 lalat, cuma tak kuat sgt. Lps solat maghrib, terus muntah. Mabuk buah bachang kut.

Lps muntah tu, terus tak boleh angkat kepala. Baring jer. Loya masih tak hilang. Hubby ajak gi klinik. Tp kv rasa mcm tak perlu. Rehat jer mungkin hilang kut. Tak pasal2 hubby tension ngan kv pulak dah. Geram betul. Hik hik.

Kv pun ikut la nasihat dia. Makan nasik skt. Terus gi klinik. Tp dr razali takde. Ada doc ganti. Ganti pun ganti lah. Janji puas hati dpt tau tahap kesihatan. Bila doc check, tekanan darah 130+/80+. Kalo ikutkan bukannya darah tinggi pun. Tp untuk bacaan biasa kv, 110/70.

Bila kv bgtau gitu, doc check sekali lg. Mmg bacaan lbh kurang dgn yg pertama td. Doc tanya pengalaman mengandung danish dulu. Dulu pun, mmg kv selalu gak ada rasa nak pitam. Tp takde lah pening gini.

Dia pun ckp ngan kv yg kv kena gi check kat klinik ibu anak jgk sbb nanti ada blood test dan urine test. Lg jelas kalo ada apa2. Temujanji kv dgn klinik ibu dan anak tu besok (selasa). Kalo pegi awal pun boleh sebenarnya, tp takut tak dpt jumpa doc. Kalo hari selasa mmg confirm doc ada. Lg pun kv ada appoinment utk scan selasa ni.

Doc ckp kv kena jaga skt. So, makan pun tak boleh bantai ikut suka. Kut2 darah naik lagi tinggi. Hik hik.

Doc just bagi ubat pening jer sbb dia takut kv tak tahan pening. Kv tak makan pun lg ubat tu. Ermm...semalam kv habis RM 5 jer untuk rundingan dan ubat. Murah kan?

6 ulasan:

Yatie berkata...

harap2 segalanya berjalan lancar la ye .. takde yg kritikal2 dialami and harap2 dapat bertahan sampailah masa yg dinantikan tuh .. jaga kesihatan ok ..

Mummy Rizq berkata...

harap kv dah ok today.. take care!

ADIEJIN berkata...

Dik, jange dok jjalae koser kokser doh..duduk berehat, baca buku ddrumoh.

Marvy Chef berkata...

wow, rm5 je. klinik yg mana tu.. bagus betul..

Aku Bukan Bidadari berkata...

Tuh lah makan kena ar pantang.. degil nih..degil (cubit dia)

kasutVincci berkata...

yatie,
mmg kena jaga betul2. TQ naa

mar,
pening tu masih tak hilang la. Tp boleh control.

abe djin,
keno gi cari stok buku byk2 ni napok gayo.;)

marvy chef,
klinik tu dekat ngan rumah kv. Mmg ler kalo nak dibandingkan dgn klinik lain, cth nya ubat jenis sama, mmg byk sgt perbezaan dia. Sambil cari makan sambil tolong org kampung kut. Hik hik

tiara,
jgn la cubit. Sakit taw! Kv dah mula pantang. Makan ikan selar panggang jer. Durian pun dah tak makan. Hik hik