Rabu, 4 Julai 2007

KEPERCAYAAN

Bila kita hilang kepercayaan pada seseorang, bukan mudah utk diperbaiki. Walau mcm mana sekali pun org tu cuba perbetulkan keadaan, namun hati yg terguris, tetap terluka. Walau pun parut sembuh, namun selagi kita tidak hilang ingatan, peristiwa itu tetap berlegar di benak fikiran.

Jgn ada yg salah faham. Kv bukan bermasalah dgn hubby atau family. Cuma masalah ditempat kerja. Seboleh mungkin, kv takmau bercerita fasal kerja dekat blog, namum fikiran berserabut, minda sentiasa mengingati. Jiwa ku kusut dan tidak tenteram.

Masalah ni makin selesai, kv pun seboleh mungkin tidak mahu mengingati. Masa, kv akan lupa ekoran peredaran masa.

Maaf dan rehda, mungkin terapi yg terbaik utk melupakannya. Tp bukan senang! Jiwa ku tetap kacau!

Ini sekadar luahan perasaan. Jangan ada yg tembak2 ya!

Hehe..

9 ulasan:

Yatie berkata...

sebenarnya, meluahkan adalah lebih baik drpd menyimpan ..bukan apa, dibimbangi org lain yg menjadi mangsa apabila keadaan sudah tidak dapat dikawal lagi .. itulah antara tujuan blog diwujudkan .. meluahkan segala2nya ..

jika tidak mahu dikenali ataupun mahu blog cuma digunakan sekadar buat lepas geram diri sendiri, wujudkan satu blog baru yg private .. lepas tuh luahkan segala2nya dalam tuh .. insyaallah reda .. kalau susah sgt, lepaskan depan cermin .. cakap sesorang ... boleh lega tau:))

kasutVincci berkata...

yatie,
hiks...mmg tu la fungsi blog kan? Tempat luahan perasaan. Tq naa.;)

Apple Pie berkata...

hey babe, ko sentiasa leh cerita kat aku as long ko online kan YM ko tuh heheheheheh. setiap masa aku ada kat YM tu :D

kasutVincci berkata...

apple,
mood aku kdg2 senak jgk. Tu yg aku jarang on ym. Bukan masalah besar, aku kira dah setel. Tp hati ttp terguris, nak wat camne. Hik hik.. nanti kita sembang yach.;)

Kaklong berkata...

salam,

ujian..ujian,di mana2 ada ujiankan..dah selesai, syukurlah. tp hati terusik tu, adatlah.

moga hati tu cepat sembuh ya :D

baby banyak tendang tak ari ni? :)

NezJoe berkata...

Trust
Bneda yang kita tak boleh nak ukur.
Hanya antara dua individu saja yang tahu macam mana.
Subjektif sekali benda trust ni.

Harap kak kv sabar ya
jgn fikir2 sangat.,
Fikir yang elok-elok saja tau!
:D

YuszTieY berkata...

salamz..pekabo kv?kepercayaan= amanah..seberat2 batu didunia ni..berat lagi utk memikul kepercayaan dan amanah..

Sastri berkata...

memang susah nak percaya dah bila dah ditipu kan? sas pun, bila masuk bab kepercayaan dikhianati ni, mmg susah laa nak dapat balik kepercayaan sas tu...

kasutVincci berkata...

kak long,
alhamdulillah, hari ni mood kembali ke para normal. HIks
Baby cam biasa la, aktif kemain.;)

nezjoe,
mmg sabar itu kunci segala galanya. TQ.

yusztiey,
keikhlasan boleh membendung perasaan iri, kan? Tp susah nak dpt.

sas,
moga kita terus dilindungi oleh rahmatNYA.;)