Khamis, 17 Mei 2007

AF5

Hiks.. semenjak af5 berlangsung ni, kv tak pernah pun tercerita fasal 'dia' kat blog ni kan. Well, kv ttp tgk cam org lain jgk. Diari pun ttp tak tinggal kecuali kalo terpaksa. Tu yg bila jam 9, hubby terpaksa berkorban dr tgk channel 78. Kena bagi kv layan af dulu. Pastu baru dia ambik alih. Hehehe

Memulanya kan, kv tak berapa minat ngan pesertanya. Bagi kv kurang bermutu kalo nak dibandingkan dgn farhan dulu. Tp sejak akhir2 ni, mmg nampak sgt berbakat kan. Performance dorang tu mmg menusuk kalbu jgk la pd certain2 part tu.

Plg mengesan duet antara ebi dan mila utk lgu meihat(sebutan hang nadim). Pagi2 kv bukak youtube dulu layan video klip dorang sampaikan ofismate menyampah. Hahaha. Memang drama dorang tu tersentuh la dibuatnya. layan blues gitew. hahaha. Teringat zaman2 akak berchenta duly. Ahaks!

Pastu suka gak tgk heliza masa nyanyi lagu kesal by ella tu. walo pun nampak pelik heliza terloncat - loncat tu, tp dia mampu membawa kan genre rock tu dgn baik. Kv kan fanatik rock kapak! Mesti la masyuk dgn jiwa. Abaikan tudung heliza, just tgk persembahan dia jer. Kalo tgk masa praktis mmg hancur betul budak heliza tu. Nak2 masa dia buat aksi mendarat dgn lutut tu. Mmg berair mata gelakkan dia. Tak sangka plk masa konsert ok2 jer. Kan?

Yg lain2 tu biasa jek la. Tp kv rasa yg masuk final kali ni kira orait la. Berbakat semua. Cuma kv kureng gemar dgn aswad. Suara dia bagus cuma rasa tak seswai jek kalo dia yg jadi juara. Ntah la kenapa, cuma kv tak gemar kat dia. Tp dlm pd minat2 pun, tak pernah sekali pun afundi. Sekadar tgk ajer.

Takpelah, malam final nanti kita tgk la sapa yg bawak balik vios tu (eh, ke kereta apa hadiahnya ek?) Hahahaha...

p/s: Kv lupa la nak snap gambar buah terajam tu. Gambarkan buah terajam tu sama dlm gambar yg kat bawah tu, cuma bila masak ranum kaler dia lg gelap dan hitam.;P

6 ulasan:

pB berkata...

Kak pB cume suka kat Mila tu. Itu pun sebab last week punya konsert.

Tapi kalau fikir betul betul, bila tengok adegan mereka berdua tu, macam beria ria pihak pengajar nak suruh anak anak muda nie mengikut benda benda yang tak elok nie...

entah ler ....

bat berkata...

hak2.. "Line Clear"..

tapi maks rasa yg menang taun neh Mila & fight between Ebi & Aswad..

Baikla Aswad tu tak menang idak kalo kesian org duk kutuk bagai..

Sastri berkata...

err... tak pernah mengikuti siri AF ni dari mula... lagipun takde asteruk kat KL ni, kat kpg jer ada...

kasutVincci berkata...

kak pb,
kv takde la minat kat sapa2. Cuma kat aswad tu rasa 'kureng; skt. Hahaha

mamabat,
sah mmg peminat aswad ni! ;P

sas,
ala... org tgh angau berchenta mana sempat nak layan AF ni. Hahhaha. Jgn marah, nanti kena jual!!!!!!

Kak Lady berkata...

Hehehe...kak lady suka Mila menang...tapi terkilang sebab Candy & Heliza duduk ditangga paling bawah...

Tapi orang kata itulah realiti tv...jadi yang tak afundi tak bolehlah nak komplen2...hehehehe....tengok aje okaylah...cuma kak lady suka tgk mila tu...comel sesangat...suara dia best...bawak lagu rock pun best...

NBK466 berkata...

KV...latest N3 takde tempat komentar ler. Quite agree dgn keputusan final AF tahun nie cuma ralat Candy dapat no 5...she deserved 2nd or 3rd place..