Jumaat, 9 Mac 2012

Selera Cik Siti

Kalo ada keje di KB, mesti kami Akan lunch di restoren Selera Cik Siti. Lokasinya di Cherang, Kota Bharu. Jalan Panji - Berek 12. Bangunan rumah kedai baru yg design Nya agak sofistikated. Hihi

Ramai yg suka chicken chop dia. Portion agak besar Dan harganya kalo tak silap 8@9 hengget. Lupa. Tapi, mek kurang gemar sebab sos Nya dicampur dgn sos cili. Well, mek bukan penggemar sos2 ni, makanya tekak melayu mek tak berapa nak IN. Hehe

So, selalunya mek order Bihun tom yam. Rege 5hengget jer semangkuk. Portion agak banyak, lauk pun banyak Dan segar. Rasanya sedap Dan betul2 fresh. Ikut selera mek la. Selera uols mek tatau. Hek hek.;p

Ada mcm2 menu yg korang boleh pilih. Nasi ayam penyet Dan megi ketam pun Ada. Tapi kalo nak lunch kat situ, make sure korang kena sampai before jam 1 or after jam 2. Kalo antara masa tu mmg masak ah menunggu. Betul2 memerlukan Kesabaran yg tinggi. Pelanggan penuh. Padahal kedai dia ambik 2 lot, tp org tetap penuh time lunch hour. Atau pun nk lg senang, korang call jer utk order jam berapa yg korang mau. Tp mek tak ambik pun bisnes kad dia, so takleh tempek no fon kat sini. Sowiii

Oh air kegemaran mek adalah jus epal. Cukup masam Dan manis dia. Jus buah lain pun best2. Tp my hubby suka bandung cincau atau jagung cincau. Sampaikan kt rumah pun still buat air tu. Haha. Kemaruk!

2 ulasan:

Uncle Lee berkata...

Hi, I too love Kelantan food.....old days enjoyed the ayam percik, ikan percik, as well nasi dangan too.
And love Pantan Chinta Berahi.

I guess Kelantan food different to other parts of Malaysia because of ingredients used.
You have a nice day, keep a song in your heart.
Lee.

Amna Faqiha berkata...

saya w/pon dok situ kalo blk kampung x pernah pi lagi hehe