Rabu, 6 Julai 2011

GEMUK DAN KAYA

Hiks...keles tajuk kan?

Opismate mek selalu perli,
"buat apa mu sibuk2 nak kurus, gemuk la ok, nanti orang ckap mu kaya. Kalo kurus orang cakap mu miskin, tak cukup makan!"

Tudiah statement dorang!!!!

Memang mengundang makian mek betul lah dorang ni. Dorang tu, melantak tak hengat donia tapi kurus kerempeng jer. Mek ni, pagi2 makan biskut mayat cicah milo kosong jer. Tak kurus2. Aduhaiii! Sakit jiwa aku di buat nya.

Oke, masuk lg bab gemuk dan kaya.

Sabtu lepas gi kb mall. Saja jenjalan. Lepas temahkan hubby sopim baju sluar keje dia, mek masuk lady department lak. Nak cari tiset tangan panjang tp jenis yg gedobos. Bukan apa, bila ada xtvt kat opis rasa sengan lak nak pakai inner or baju sempit2. Padahal kenkadang mek sauk jer. Opis mek tu kan org2 veteran dah semua. Rasa kurang elok pulak. Aduh, pjg mukadimah nya haih!

Cari punya cari baju tapi tak jumpa. Kalo saiz xl sekali pun punya lah kecit dan sengkat. Letih mek mengharung lepas satu table ke satu table. Tapi non hado. Letih ada lah.

Pastu mula la mek membebel kat hubby
"dorang ni, buat baju takde saiz aku pun, dorang ingat aku takde duit ke nak beli baju eh?"
bukan la membahasa kan aku kat hubby tapi ayat tu lebih kepada merungut.

Korang tau apa hubby mek jawab,
'ntah, dorang tatau ke orang gemuk la kaya banyak duit!"
selamba tak boleh blah hokeh.
Adeii...gelak galak sakan mek laki bini. Padahal lebih kepada gelakkan diri sendiri yg gemuk.

Pastu sambung lagik cerita.
Mek kluar ngan bff mek. Jugak menyinggah ke kb mall. Misi mencari baju diteruskan.
Pastu mek cam biasa membebel susah nak cari baju saiz gedobos.
Dorang ni apsal tak buat patent loose eh. Patent fit2 mana sesuai ngan makcik2 macam mek ni. Geram weh!

My bff pun sambung bebelan mek
"ntah dorang ni, dorang tatau ker budak kecik2 ni takdak duit nak beli baju sendiri. Cer buat baju besar2 sikit utk org2 kaya yg banyak duit! Doang tatau ke orang kaya ni body besar2?"

Masa mek dengar dia membebel tu, mmg letih aku gelak. Adeiii. 3 kali statement keji mek dengar. Hahaha

Semua statement tu tak betul lah ekceli. Saja jer nak pujuk mek dorang tu. Padahal aku tensen giler tak jumpa baju saiz aku yg selesa. Hmmm

5 ulasan:

Joy berkata...

hehhee..kt my opis statement fave dorang..gemoks melambangkan kejayaan..muahahhaha...

atty's berkata...

adeh kty yg baca ni pun senyum..
tp kan kty pun bfast biskut jacob sekeping, lunch biskut gak..tak mau kuyus pung :(

zailamohamad berkata...

hahaha..selok aku suka baca cerita akak ni;P

mano tahu, 40 orang sebut..pahni kaya rayalah mung kak;)

KV berkata...

joy,
alah statement tipu diri srndiri tuh. Hihi

kakty,
letih kan? Masalah gemuk dan kita dh sebati kut?

zaila,
zaila sebut la jugak tau, nak cukupkan 40 org. hahahaha

HappyIrfa berkata...

hahahhaha..
aku kaya la kot sbb aku gemuk ;-)