Rabu, 23 Mac 2011

BABA ICE CREAM

Sabtu lps, jenjalan ngan anak2 buah kat pekan rantau panjang. Memang serono bila berjalan ngan family. Ada2 saja menjadi bahan gelak.;P

Pastu kan, kt rantau panjang tu kita otomatik feeling2 berada di pekan golok. Kalo masuk kedai kopi pun rasa pelik jer. Rasa bukan kat kelantan. Haha.

Pastukan, kat rantau pjg, ada mcm2 makanan yg pelik tapi sedap. Sungguh mengasyikkan. Kalo gi situ, wajib makan mee celup dan beli makanan cucuk2 tu. Aku paling suka hot dog yf ada pulut kat dalam. Pelik jer rasanya, tapi sedap. Wakakak


Dan sabtu lepas, kami telah meneroka makanan baru katanya. Ice Cream Baba.

Tengok, pakcik tu menjual ngan beca sajork. Payung pun tulisan siam. Aku tak paham sepatah haram apa yg dia tulis.

Tgk encik suami, siap carry toto lagik. Kiriman ibunda nya. Haha



Danish dan didi seronok layan aiskrim.



Aiskrim ni mmg spesel. Ada pulut, roti, kacang, jagung, sos blueberi, cincau, locong. Ala2 abc tuh.





Mengasyikkan tak?



Self capture. Suami ku syok melayan aiskrim. Merembes kah Bi?

5 ulasan:

Love You Miss You berkata...

tengok jer pun dah tahu pasti sedap....

HappyIrfa berkata...

AKU WARGA KLATE BARU 2 KALI SAMPAI KE RANTAU PANJANG..masa umur 12 tahun dan tahun lepas..huhu.giler rambang mata tak tahu nak beli apa.last2 balik tak beli apa-apa

pB berkata...

kalau gi R.P , jarae la pulok makae makae nie

KV berkata...

LYMY,
sedappp

irfa,
mung kan jauh ngan RP

kak pB,
makan adalah wajib kalo pi RP. Hehe

Mohd Aswari berkata...

Aiskrim Baba ni dah ada lama dijual di Kota Bharu cuma namanya Aiskrim Wawa selepas penjenamaan semula. Tempatnya di jalan belakang KB Mall, depan Parkson dan dekat simpang 4 Jln Bayam & Jln Dato Lundang. Harganya masih RM2! Tak perlu ke Rantau Panjang untuk menikmati aiskrim Baba ni.