Rabu, 8 Disember 2010

NASIK ULAM

Cerita minggu lepas. Balik lunch kat kampung.
Hati sangat hepi. Sangat gumbira.
Selain makan sedap2, dapat berkumpul anak beranak.
Hepi sgt2.




Hidangan terbentang atas meja. Hehe



Ulam2, wajib ada. PInggan satu lagi tu hati lembu goreng.



Watak utama. Budu dan ikan bakar. Hoyeh.


Kerabu keladi senduk. Dah lama tak makan. Rasa nya sejak arwah mak takde, mmg ni la first time makan pulak. Kebetulan ari tu anak2 buah dtg rumah mek, nak mancing, jumpa keladi seduk ni melata dalam bendang. Pakat2 kutip dan kakak buatkan kerabu. Semerbak bau asam kerat lintang mmg menusuk kalbu. Di masak dgn penuh kasih sayang, mmg sedap giler ahh. Tatau nak cerita macamana. Hehe

Tempe dan ikan bilis tumis pedas. Dibuat spesel oleh mak bik (bibik anak buah ku) Sedap. Pedas sampai sakit perut. Huhu


Kerutp campur. Otak, paru dan limpa.



Makan sampai senak perut. Haha

5 ulasan:

TopsyTurvyMum berkata...

Ya Allah!
Mekkk..budu..buduuuu..
aku nak mekk!

KV berkata...

hahahaha...kalo lah ada yg di pack kecik2 dlm plastik mcm sos cili tu kan.

mrs.spicy berkata...

terliur khutuk.huhu

chik star berkata...

TERUNG BULAT TU MKN GITU JE KE KAK?
TAK PYH REBUS ?
KE GNE.

zailamohamad berkata...

lapaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaarrrrrrr