Isnin, 20 September 2010

DINA IS 3

Alhamdulillah, raya ke 3 ari tu aka 12 sept 2010, my lovely doter irdina maisarah genap usia 3 tahun. Dah besar anak dara mek rupanya.


So, buat la makan2 sikit ajak sedara mara jiran tetangga datang beraya ke rumah. Majlis kesyukuran gituh.


Dimulakan dengan upacar baca doa selamat oleh ahli masjid. Sangat hepi sbb dorang sudi datang walopun hari tu kenduri keliling kampung. Semua berebut kenduri pada raya ke 3 tu.




The menu. Satay dan nasik beriani. Agar2, kek dan tapai pulut.

The cake. Dina mmg suka ladybird ni. Kebetulan tuan kek datang hantar awal, mmg sepagi tu bukak peti ais jer keje dia. nak tengok kek.


Acara nyanyi2 besday dan tiup lilin. Nampak dak pinggan kat tangan ku itew? Nak kasi lilin tak mati tu. Angin kuat giler. Haha.


Tiup jangan tak tiup.


Cake cutting!


Lepas tu geger riuh acara bagi belon. Mmg kecoh betul/ Usah kan bebudak, orang tua pun kemaruk nak belon.


Tengoklah, masing2 tak mo lepas peluang.



Bergambaran anak beranak, adik beradik, anak2 buah, cucu, cicit. Keh keh keh. Keluarga mek mmg besar!


happy face.

Alhamdulillah, kebanyakannya family datang beraya sesambil meraikan birthday dina. Syukur sgt2 boleh berkumpul family.

Di usia yang meninjak 3 tahun ni, mama dan abah berharap dina membesar menjadi anak yg bertimbang rasa, bijak dan mendengar nasihat. Moga yang terbaik aje buat mu anak. Insyaallah.

7 ulasan:

zarin berkata...

salam kv
happy birthday to dina
sorry sangat sebab tk sempat nak datang itu hari...asyik jam je tiap kali nak ke kb..hihi

TopsyTurvyMum berkata...

meriah raya mek! sekali ngan b'day party dina:)

teringin betul ada tapai tuu..hehehe

makcikrehan berkata...

happy birthday DIna. patutlah mek beria-ia bancuh simen sebelum raya... nk buat besday anak rupanya... muhahahahaha

jane_doe3328 berkata...

Happy Birthday Dina!

Ramainya ore kak, meriah sungguh :D

bat berkata...

Happy Belated Birthday Dina.. dah besau erkk... *tium pipi dia lelama*

Nanak berkata...

happy bday dina...=)

KV berkata...

zarin,
hehe..takpe, mebi next ada rezeki blh jumpa.;)

kak tim,
kat sinun takdak ragi ker? Larikkkk

rehan,
wakakaka..nak raya tu wei!

jane,
sanak sedara jiran tetangga jer pun. Tp meriah lah!

bat,
tenkiu bat, kjp jer rasa dah besar anak dara mek. huhu

nanak,
tq auntie.;)