Isnin, 1 Februari 2010

PAGI SABTU YANG HECTIC

Waduhh..hectic la sangat.

Memula bangkit lewat. Bendera merah kan. Bila lagi. Pastu terkejut sbb was2 sama ada danish skolah ke tdk. Mamat tu bukan dia tau sahih skolah ke tdk. Nak kena tanya jiran2. Cikgu skolah lak satu tak de bagi jadual skolah ganti. Buat aku pening jer.

So, danish tak skolah. Lesai. Abah beli kan sarapan. Nasik belauk daging bakar. Dan gulai kaki ayam feveret Dina.

Lps sarap siap2 nak gi pasar. Banyak benda nak kena beli. Lauk dlm esbox pun takde. So kena la topup bagai kan.

Dapat park kete dekat lah jugak. Sudah beli lauk kuih bagai tu, tunggu kat tangga pasar sbb hubby simpan lauk pauk dlm kete. Nak gi paksen la pulak.

Aim utama nak beli baju utk hubby. Suami ku mmg payah nak beli pape. Asyik syg duit jer. Haha. Aku slalu membebel kat dia sbb kdg2 aku rasa dia takde pakaian nak gi mana2. Serabut aku dok bebel, dia pun setuju lah nak beli baju. Haha. Ye lah, keje penat2 kan, takde rewards utk diri sendiri aku rasa tak best jugak. Ye dok? Betul la saving plg penting, tp nak la jugak rasa nikmat hidup. Tp nasib baik dia cenggitu, kalo boros cam aku mmg takdak saving aku rasa. Haha.

Naik paksen terus tuju booth camel. Brand kegemaran dia. Dia beli tiset 2 lai. AKu topup selai lg yg berkolar. Ala aku topup pun pakai duit dia yg bagi kt aku jugak. Haha.

Siap kat paksen, bertangga aku anak beranak kat situ sbb rasa cam jauh jer nak jalan kaki pi ke kereta. Tunggu hubby kt foyer paksen je lah.


Anak melepas rasa bosan di tangga paksen.






Lesai kat paksen kami nak gi beli barang kedai. Satu kedai selipar dan satu lg kedai borong makanan dan mainan. Punya la ramai umat manusia sampai 5 kali pusing takleh nak park kete. Stress okeh. Dah la panas. Last2 park kete jauh dan jalan kaki je pegi. Hubby suh tunggu dlm kete tp aku sibuk nak ngikut. Malas aku melangut dlm kete. Nanti anak2 asyik gaduh2 je.

Masa duk tunggu hubby beli brg2 kt kedai borong tu, dina jatuh longkang. Uwaaa...sakan menangis. Dia nak buang sampah. Tapi aku tak perasan lak penutup longkang tu terjongkit masa dia pijak. Terus melurut dlm longkang nko!! Panik abah dia. Huhuhu. Nasib baik takde cedera pape. Terkejut je la. Dan mujur jugak longkang tu tak dalam sgt. Huhu. Sori sayang. Rasa bersalah sungguh aku. Satu ari duk ingat kes dia jatuh longkang.

Lps kedai borong, jalan kaki lg pi kedai selipar. Ambik kesempatan belikan dina selipar harian. Dah pendek2 semua selipar yg ada. Besar panjang dah kaki dia. So dia pilih hello kitty kaler merah. Si danish pun wajib la merengek nak selipar baru jugak. Nak bagi adil, beli je spiderman utk dia. Ala, tokey tu bagi 3 hengget je sepasang. Sayang sungguh kt selipar baru sampai tak sanggup nak bawak ke tanah takut kotor.

Oh, senget benget hubby bawak barang sambil aku dukung dina dan heret danish. Haha. Takpe, walopun penat tapi kena la usaha gigih kan. Carik rezeki halal. Banyak kalori aku terbakar ari tu. Sampai ke kereta masing sibuk 'air! air'! Haus giler.

Pastu gi kedai plastik lak, beli kan penyapu dan bakul. Penuh kete sampai danish duk sempit jek. Haha. Takpe lah, untuk kesenangan masa depan mu jugak wahai anak2 ku. Perlu usaha yg gigih okeh.

Sampai rumah hampir jam 1. Tak larat dah aku nak masak. Beli lauk kat kedai jer. MIL dah masak nasik dan goreng kunyit ayam kampung. So, aku tanak beras herba ponni utk aku n hubby dlm microvawe je lah.

Pas makan, pakat landing tengok tv sampai tv tgk kami. Letih.

10 ulasan:

sisdee berkata...

alah ciannya jatuh..tu le kan..klu jadi apa2 kat anak kita sure rasa ish lalainya jadi ibu :(

sama le kita dik non..hubby susah gile nk beli tshirt..alasan tak pe anak2 dulu :( kdg2 kena paksa2 dah le fussy nk gilerrrr grrrr grrr...

KV berkata...

sisdee,
adeh..mmg rasa bersalah sungguh. Oh, hubby mu pesen gitu gak eh? Haha

Naomiehasmi berkata...

sedapnye nasik berlauk daging bakar....

~~ciklinn~~ berkata...

wahh bestnyerr soping2 dihari coti....

zarin berkata...

adoiii ciannya dina...kalau i pun, mesti satu hari dok rasa bersalah kan!

anyway, baca entry ni pun tau yg memang hectic sungguh kv punya sabtu ;)
tp biasa lah kan week end je masa kita boleh bersopping sakan kan!

aNIe berkata...

KV..hectic bershopping ke...hehehe...tapi mesti seronok kan?

KV berkata...

hasmi,
kt kelate sarapan pagi mmg gitu

ciklin,
letih lah yang. Kendng anak lg, panas lg. Haha

zarin,
hehe..kesian dia

kak anie,
shopping utk kedai kak. Letih lah jugak. ;P

CT NORAMIZA berkata...

ish ish ish, bukan nak tirulah, tp sama gak ngan KV n sisdee, mmg dia susah sgt nak beli apa2 utk diri sendiri, beli utk anak bini ok plak, utk diri sendiri pakailah yg itu2 je, naper tah camtu, pelikk kan?

日月神教-任我行 berkata...

成人遊戲,免費成人影片,成人光碟,情色遊戲,情色a片,情色網,性愛自拍,美女寫真,亂倫,戀愛ING,免費視訊聊天,視訊聊天,成人短片,美女交友,美女遊戲,18禁,三級片,美女,成人圖片區,avdvd,色情遊戲,情色貼圖,女優,偷拍,情色視訊,愛情小說,85cc成人片,成人貼圖站,成人論壇,080聊天室,080苗栗人聊天室,免費a片,視訊美女,視訊做愛,免費視訊,伊莉討論區,sogo論壇,台灣論壇,plus論壇,維克斯論壇,情色論壇,性感影片,正妹,走光,色遊戲,情色自拍,kk俱樂部,好玩遊戲,免費遊戲,貼圖區,好玩遊戲區,中部人聊天室,情色視訊聊天室,聊天室ut,自拍,後宮電影院,85cc,免費影片,a片

蔥油餅Jon berkata...

徵信社,尋人,偵探,偵探社,徵才,私家偵探,徵信,徵信社,徵信公司,抓猴,出軌,背叛,婚姻,劈腿,感情,第三者,婚外情,一夜情,小老婆,外遇,市場調查,公平交易法,抓姦,債務,債務協商,應收帳款,詐欺,離婚,監護權,法律諮詢,法律常識,離婚諮詢,錄音,找人,追蹤器,GPS,徵信,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信社