Jumaat, 20 November 2009

FUNFAIR TELUK KEMANG

Sudah tgk futsal, kami tak terus balik hotel. APa lagi, pusing2 tengok tempat orang la. Hihi.

Last2 tuju ke teluk kemang. Jumpa funfair. Wajib berhenti.



APa2 hal posing dulu.


Hehe




Macam2 games ada selain rides. Tapi, sahih2 menipu betul la. Macam berjudi pun ada. Orang melayu selamba jek join.


Sampai sudah aku tatau apakah nama permainan ini. Dia bagi papan bernombor, pastu susun dan alih nombor cemana tah. Tak reti lah nak cerita. Last2 semua org balik tangan kosong. Tah pape punya games la!



Main sauk itik ni ok la sbb mmg dpt hadiah walopun kecik.



Ni pun satu lagi game bedebah bagi aku. Pilih nombor mana nak. Letak koin kat nombor kita pilih tu. Ambik bola sebijik. Lempar dlm lubang yg ada nombor2. Kalo bola yg di lembar berhenti or masuk dlm petak nombor yg kit atikan baru dpt hadiah. Mmg sah2 sejuta kebarangkalian nak dapat. Tapi tetap ramai peminat yg tak tahan nya.

Ada satu lagi game yg sempat kami tengok. Main pusing galah besi. Before tu kena letak koin kat mana2 nombor yg kita mau. Eh koin tu token lah ye. Nanti ada lak yg bertanya. Pastu pusing galah besi yg digantung ngan rantai. Kalo rantai tu masuk dlm petak yg kita tikan baru dpt hadiah. Masalahnya sejuta kebarangkalian jugak. Betul2 berjudi lah. Tapi aku tgk jugak. Tambah pengetahuan. Hihi


Salam sumbangsih
KV & Co

10 ulasan:

MommyCT berkata...

tengok je ke game koin tu! heheh

honeylanz berkata...

mcm happening aja situ.. has singgah TK main air di gigi pantai aja ;)

Hanisumayyah berkata...

Selalu lalu situ tak pernah singgah walaupun hani pujuk ajak singgah...tulah pasal sebab buang token..sejuta kebarangkaliannya..ahaksss...

CT NORAMIZA berkata...

bestkan p funfair, ada ja benda yg menarik perhatian orang :)

jane_doe3328 berkata...

alaaa rindunyer nak gi funfair. nak naik merry-go-round :)

zailamohamad berkata...

bestnya fun fair!!

Mak Su berkata...

weh...seronot gaks ni layan funfair sekali sekala

atty's berkata...

tingat lah pesta portdickson ..

KV berkata...

mommyCt,
ahah..tgk je, tak minat nak join.

has,
meriah byk lampu lip n muzik dum dam dum dam.

salwa,
ahahaha...sejuta kebarangkalian kan?

CT,
best tgk gelagat org.

jane,
akak takat tgk jer. Nak main takut. Hahaa

zaila,
best2

KV berkata...

kakty,
syok!!!