Isnin, 5 Oktober 2009

BUAH KERANJI DALAM PERAHU

Dari semalam dan hingga tika dan saat ini, buah keranji menjadi kudapan.





Sedap oh, masam2 manis. Cair dalam mulut. Hehe

Salam sumbangsih
KV & Co

18 ulasan:

CuTeMiUt78 berkata...

KV, 1st time aku tgk buah keranji ni tau

KV berkata...

yer ker? Tapi pernah dengar kan?

ina berkata...

Baruku tahu ini rupanye buah keranji. selama ni aku makan.keji betul aku ni .terima kasih kerana info kv

♥♥♥ Mrs. Hasanif ♥♥♥ berkata...

lama x mkn buah ni..sedap........ kv ni suka cari buah2 yg susah nak dpt kt sini tau...

Zareda Norman berkata...

feberet kak zar masa kekecik dulu.. masam masam manis dia tak bleh tahan

Lady of Leisure berkata...

uhh.. buah keranji ni walau isi tak banyak tapi sedap kan... masam manis.. isi dia mcm velvet, suka tgk..
last few weeks my SIL bawak buah keranji datang rumah, tapi versi yg dah di buat asam mcm asam jawa n dah diletakkan gula.. sedappp sangat...

Intan berkata...

Salam KV,

Teringin nak makan buah keranji.. Tak sabar nak blk raya haji ni.

:)

Mak Su berkata...

buah keranji rupa macam tu ek?

pB berkata...

kak pB beso dok main "senduk2" dengae butie kranjie nie

pB berkata...

tok tehae , kadae kadae dio lekak te'kok ...

KV berkata...

ina,
hahaha..boleh tatau nama?

mama maryam,
kt pasar dpn opis ni ada. Tp ikut musim la.

kak zar,
jugak peberet ku.

lady,
akak biasa tgk yg dh sira gula tu tp tak pernah try. ;)

intan,
wajib di cari bila balik nanti. Hehe

maksu,
tak pernah nengok kah?;P

kak pb,
main senduk2 tu main jual ko (pondok2)?

AppleB berkata...

terkenang lak aku ko pernah kirim kat aku dulu.

Tijah berkata...

halahhh. aku suka buah ni nokkk.

Bapak berkata...

dah lama x makan buah keranji. rindu pulak rasanya..heheh

KV berkata...

apple,
aku baru nak tanya, masih kah ko ingat. haha

tijah,
sedap kan.

bapak,
mengimbau nostalgia. Hehe

Nanak berkata...

pestime tgk..kat sabah takde kot..or i tak kenal buah ni..heee

mummysyafie berkata...

lama tak makan buah keranji ni erk..meleleh lak air liur :P

Mama-Danish & Sarah berkata...

tetiba kecur air liur aku...mencikkk tau..