Rabu, 16 September 2009

CHECKLIST RAYA

Ramai org buat checklist raya. Aku pun nak buat jugak la. Sebagai kenang - kenangan gitew.

1. BAJU RAYA
Hubby dh beli baju melayu dan tiset jer utk raya. Very der simple.
Dina lak dh tempah spsg bajukurung tp tatau siap ke tdk (hari ni MIL gi tanya)
Baju selain baju kurung aku dh beli before puasa lg. Beli sikit2 lama2 jd bukit.
Danish pun dah beli baju melayu. Tinggal nak iron jek.
Baju jalan2 danish pun aku dh beli before puasa. Setel.
Baju aku?
Baju pagi raya blom tau siap ke tdk sbb jahit sekali ngan dina. Ada karang aku pakai baju lari tema.
Baju selain baju raya pertama, pagi khamis ni ambik. 4 psg jek sbb talor malas nak siapkan. Huhu. Aku byk kenduri kendara nk hadir lps raya ni.
Ok la, setel bab baju raya.

2. KASUT RAYA
Hubby beli sandal Lee jek. Murah sgt. Kah kah kah
Danish pun aku tak beli sbb sandal adidas dia tak berusik pun beli tu ari. Pakai yg tu jer la.
Dina pun aku tak beli kasut baru. Giler kejam. Takpe pakai crocs sampai ketat. 2-3 bulan lg kami beli yg baru. Hehe
Aku? Takde kasut raya. Ulang tayang jek la mana yg ada. Haha. Takpe, lps raya ni nak bontoti hubby gi kl. Byk misi nak kena lunas tu.;P

3. HENBEG RAYA
Dina, aku tak beli kan. Bukan ny aminah kecik tu pandai henbeg bagai. Mesti dia rimas. Ai tau la anak dara ai tu. Huhu
Aku? Tak beli jugak. Berkenan satu sembonia tu, tp tak mendapat kelulusan hubby sbb aku ada nak beli satu handbag lg dan sudah mendapat perkenan. Tp tak sepat nak wat raya. Sabar deh! Tapi dah ada purse baru kan, kira ok lah tu.

4. GELANG RAYA
Dina, dh beli.
Aku, pun dah beli. Boleh beraya dah tu. Hik hik

5. PERABOT RAYA
Tahun lps dah beli sakan sbb nak masuk rumah baru kan. So thn ni ingat nak beli lemari display nak taruk item antik. Pastu nak beli jam berdiri tu. Nak beli buai, nak beli set taman (kusi meja besi tu). Tapi satu pun tak beli. Kes malas nak gi kedai perabut. Dah dekat nak raya ni, mcm malas plk nak mengemas. Hehe. So, plan perabut raya di rejek.

6. BISKUT RAYA
Dah beli batang buruk ngan popia serunding. Ingat nak beli jelly kering utk bebudak kjp lg. Tumpi pun blom ambik. Tgk la aku gi pasar kjp lg nak beli apa.

7. DUIT RAYA
Akhirnya dpt jugak aku tukar duit 5 hengget dan 10 hengget. Lega. Haha. Cuma sampul raya jek takde. Mcm tak feel jek nak bagi duit raya ni. Huhu. Kes kalo dlm sampul org tak nampak berapa kita bagi. Kalo 'open air' gitu org mesti kutuk dlm hati. Wakaka

8. KERETA RAYA
Tak sempat nak beli uols. Kah kah kah. Sbb masih blom decided nak beli kete apa. Tgh dok kaji kemampuan kewangan. Tgk tahun depan la. Naik jer kancil buruk tu.

Itu jer lah kut. Nanti kalo ingat aku tambah lagi. Hehe







Salam sumbangsih
KV & Co

12 ulasan:

atty's berkata...

nie dah boleh raya dah kv..

nanonano berkata...

slamat hr raya kak !
raya ke 4 sy di kota bahru,
nkg beraye umah akak la :p

KV berkata...

atty,
hehe..boleh sakan dh tu.

nano,
dtg jer. Raya ke 4 akak masih cuti. Dtg tau. Nanti akak tinggal phone number kt ym. Orait babeh!

Aku Bukan Bidadari berkata...

auntie kv..ayra nk duwet raya

yaya berkata...

mak ai akak.... checklist aka hebat la, gelang raya pun ade.... saya takde pape, malas tahun neh...

♥♥♥ Mrs. Hasanif ♥♥♥ berkata...

hampir sempurna dah tu psiapan raya.. ok dah tu..km pun tatau lg bj raya dah siap ke blm..klu x ..ada harapan bj x sama kaler..keh keh keh

selamat hari raya KV...

zailamohamad berkata...

Kelakar pon ada bila baca checklist akak ni;)
btw, selamat hari raya aidilfitri..make tupat tu ingat2lah saya kat bachok;)

HappyIrfa berkata...

EVERYTHING DAH PREPARE NAMPAK GAYANYA.AKU JUGAK BELUM SETEL..

SEMOGA RAYA NI MAKIN MERIAH LAH YER

Zareda Norman berkata...

dasat KV siap ada checklist tu.. tapi bagus ni.. proper planning..

Lady of Leisure berkata...

wakaka.. nak kene wat gak la checklist mcm ni hehehe...
bagus betul..

MushroomCute berkata...

Panjangnya checklistttttt..Huhuhuhuh

KV berkata...

tiara,
baby ayra, jemput dtg rumah auntie, nanti auntie bagi duwit raya tao!

yaya,
hiks..nanti thn depan harus balas dendam tu. Hehe

mama maryam,
huhu..jgn la tak siap kan baju raya kita.

zaila,
jemput la dtg beraya kat rumah akak.

irfa,
weh, bila nak kelik ni. Kena setel cepat2 tu.

kak zar,
hahaha..sibuk wat checklist sama, jeles org lain buat.

Lady,
at least kita tau apa yg dah boleh tick.;P

mush,
ada org lain lg pjg tau!