Ahad, 4 Januari 2009

MULA SEKOLAH!!

Hari ni danish dah start sekolah. Masuk PRA. Alhamdulillah permohonan MIL di terima. Sbb MIL kan penjaga danish. Hik hik

So, pagi mmg kami bangkit awal. Haha. 6.30 tu dh kira awal lah.

Mlm td dh siap gosok baju2 dia. Dah pesan besok pagi ambik kt situ. Pastu pagi ni hubby dah siapkan beg dan pencil case. Jugak dh carik kasut dan stokin. Bukan apa, takut dia meragam brg takdak nanti, jadi alasan nak beronar pulak kan.

Half way perjalanan td, MIL call nak tanya underwear danish kt mana. Tension plk si bapak. Tadi, kami dh tanya underwear dia simpan kat mana. Dia dgn konfiden ckp dia dh simpan elok2. Ye lah, kami ni kononnya nak bagi dia hepi siap beli underwear baru. Haha. Last2 suh MIl cari yg lama dlm lemari. Hmm... Seb baik masa ckp dlm talipon tu dia dh ok. Tp bapak dia plk over tension. Geram haku!

Dah la sekolah baru (dulu dia 2 tahun kt PASTI). Mesti dia akan rasa tak best baru2 ni kan. Danish ni dia ada masalah skt sbb mmg dia pemalu yg amat. Kalo blk kg pun, mmg dlm 1 jam pertama tu dia akan menempek dgn mama lah. Tak sama mcm dina. Dina boleh bawak diri ikut situasi. Tp danish mmg kurang berkeyakinan sket.

Tu pun seminggu belum bukak skolah, kami dh psiko dia. Bagitau cikgu dia baik sama cam cikgu PASTI. Kawan2 baru dia nanti best2. Dan yg best boleh main gelongsor. Haha. Hari2 lalu kut skolah dia mmg kami cuba gambarkan yg best jerk pasal skolah dia. Depan skolah tu pun ada kedai runcit. Blk skolah karang boleh beli jajan kami kata. Sengih jer dia. Tapi tatau la ari ni lagu mana.

Kami dh terbayang yg awal2 ni MIL mmg nak kena tunggu lah. Kalo tak yah tunggu mmg boleh kasi upah lah. Hik hik

Harapnya yg terbaik untuk dia.







4 ulasan:

Grow2g3th3r berkata...

salam kenal...
dan selamat memulakan persekolahan buat danish... all d best

atty's berkata...

insyallah..danish..ok..
fir..alhamdullillh..ok..sbb dah ade minggu orientasi..seminggu last week..

KV berkata...

grow,
salam kenal.
Insyaallah akan ok la dia nanti.

atty,
ooo..ada orientasi ek. Kt sini main belasah gitu jer.

- tety - berkata...

ank sdaro lst yr pun skolah kt PASTI gak, kot2 samo skolah ngn danish... huhuh

makin hensem danish paka bj skolah tuh...