Khamis, 13 November 2008

KURA KURA SAKTI

Cerita ni dah basi. Tapi tak kira, nak jugk kompang kt sini. Hahaha

Alkisahnya dlm bulan lps kut. Lps musim menuai kan sawah bendang kering kontang. My hubby lak mmg typikal org kampung, harus meroyan tak boleh dok rumah nak mengepung ikan.

Best gak la sbb kv pun suka ikan 'darat' ni.

Dalam bawak blk ikan keli haruan puyu dan byk jenis lg. Hubby jugak bawak balik seekor kura2.

Niat si abah hanya satu. Nak bagi anak2 kenal apa itu kura2. Cheh!


Ni dina masa memula nampak kura2.








Pastu, malas nak pelihara, kami lepaskan dlm tali air. Biar dia hidup bebas.


Acara melepaskan kura2 dari tawanan.


Dah beransur pergi. Bai bai!!



Dina kesedihan meratap kembali nya kura2 ke tempat asalnya. Hihi

16 ulasan:

nanonano berkata...

kilatnyeh kulit dio..
pakai varnis ko?
huhuhu..

Zareda Norman berkata...

lorr shian dina.. tak pe lepas ni ajak mama beli toy kure kure okes

KV berkata...

nana,
tak tau la. Mmg pesen dia berkilat kut?

zareda,
hihi..lps tu dia dah tak ingat dah.

Ungku Nor berkata...

mesti sok2 bila dah besar, kekura tu datang balik cari hubby KV sbb nak wish timakasih..
hehehe tade laa..akak tipu je ;p

CuTeMiUt78 berkata...

kat kaw umah kita pun kekadang ada kura2..tapi tak kilat cemgkeramg dia tu.. yg ni kilat bebenor

sya berkata...

laa kenapa lepaskan nanti kat pegola tu leh letak pasu lebar and letak kura2 nuuu.. lagipun kulitnya shining tuh

Mommy Lily berkata...

kecian dina kalau pelihara pun okey jugak kan. bagi makan kangkung.

dina dah baik demam ko kv?

KLMari berkata...

Tak takut ek Dina ..bagus tul !!!

Intan Rosnitta berkata...

Dina mcm konpius je. Mesti dia fikir apa motif abah tangkap & lepas kura2 tu.

Hihi

:)

aNIe berkata...

Kura2 tu pun malu ngan dina...hehhee

cikdinz berkata...

sedih gak kan.

Mak Su berkata...

sian kat Dina, jgan shedih ek....sob sob sob

bat berkata...

mak oii besaunyer kekura tuh... selalu tgk yg kat aquarium jerk kat sinih huhu..

*wendulah suasana kampung huhu*

KAKTINY berkata...

alah.. siannya tgk muka dina.. hilang geng baru.. hehehhe

Arena berkata...

Anak buah arena pon ada bela kure2 bila dah besar sangat dan dah bahaya bila nak tukar air aquarium dia (sebab kuku dan panjang kan) pergilah lepaskan dekat tasik/lombong.. nangis budak2 tu..

BigMouth berkata...

setuju jer awk biarkan kure2 tu bebas..